Langkau ke kandungan utama

Glitter Men - Rock Glamour Dari Makassar
Glitter Men adalah sebuah band permulaan yang digubal pada pertengahan 2011 
pada  yang mengasaskan oleh Lead Guitar Rifart Satriani medjaya (vhavan)
dengan konsep muzik dan gaya Hard Rock Sexy Rock 70-80-an,
konsep yang dia sangat melangkah di Makassar bandar, mungkin tidak wujud muzik ini di sana,
Vhavan Daeng bersendirian melalui bandar dengan cita-cita besar dan keazaman untuk mencari line up yang bersedia untuk rock!
tetapi peristiwa
Akhirnya dia mendapat sifar besar .. vhavan adalah sangat kecewa dan kecewa dengan mereka semua,
kerana benar-benar sukar untuk mencari lineup yang serius, komited, dan berani gila, ditambah dengan bandar Makassar remaja dan belia bertentangan muzik ROCK!
sehingga pertengahan Mac 2012 vhavan dijemput untuk mengisi acara oleh rakan-rakan, kemudian bahawa vhvavan mencari Akram afandy Dhani (vokal) yang diperkenalkan oleh rakan-rakan.
selepas acara itu berakhir, vhavan berhijrah ke Jakarta ..
telah tidak berfikir tentang beliau untuk meneruskan misinya untuk membuat Rock band,selepas bulan telah berlalu, sehingga setelah lama mengembara ke serata dunia untuk mencari jalan keluar untuk membuat Rock band impiannya,
vhavan juga mengambil keputusan untuk menjemput Akram afandy Dhani (vokal) untuk mewujudkan satu projek band,
bermula sebagai projek band .. Akram dan vhavan akhirnya dihubungi melalui telefon kerana pada kedudukan yang di bandar Makassar manakala Akram bandar vhavan jakarta,
vhavan menerangkan peraturan konsep muzik dan gaya untuk ahirnya Akram adalah sangat gemar dan meluluskan tawaran dari vhavan,
vhavan Akram dan kemudian hanya mengambil masa seminggu untuk berlatih bersama dalam studio, saling meneroka watak masing-masing dan akhirnya kami memutuskan untuk menubuhkan sebuah band, tidak projectkan lagi.
pada 2 Julai 2012, kita telah dirasmikan nama Glitter Men, yang adalah hanyalah sebagai nama band kami dan membawa Genre "Glam hard Rock" dengan campuran pengaruh:
Guns n Roses, Moutley Crüe, Led Zeppelin, AC / DC, Van Halen, Ratt, Mobb Lynch, Cinderella, Steel Phanter, sehingga band ini pada tahun 70-an T-Rex abad model peranan untuk kita :)
Ia mengambil masa seminggu latihan maka pada minggu berikutnya kita terdesak untuk Rakaman.
Bunyinya mungkin bodoh dan sangat terdesak, bawasanya terdapat dua orang muda yang Rakaman amat terdesak hanya kedua-duanya menggunakan prinsip "ah kakitangan yang kemudian, apabila kerja utama"!
walaupun hanya dua daripada kita ia bukanlah halangan untuk kita,
"Kami yang kukuh akan melangkau mana-mana apabila kita telah bersama-sama"!
selesai album kita juga memutuskan untuk mencari Lineup, sama ada ia adalah bass atau drummer bahawa kita akan dapati, dari masa ke masa,
kita juga mengikuti pertandingan berprestij untuk mengharapkan bantuan dari kawan-kawan untuk menjadi bass aditional dan gendang mengisi kekosongan.
kita juga mendapati bahawa pemain bass telah diperkenalkan oleh salah satu daripada syarikat-syarikat bersekutu, Sutrisno (Inho) apabila ia bersedia untuk membantu menjadi bass aditional,
jamming di studio apabila kita sangat selesa dan berasa baik tentang bermain dengan inho (Bass),
akhrinya  merekrut Inho untuk menjadi kakitangan tetap untuk mengisi kekosongan Bass.
kita mengadakan mesyuarat di salah satu kafe di sudut Makassar,
dan apabila kita bercakap tentang semua konsep yang kita pengusung,
hasil inho adalah sangat bersetuju dan bersedia untuk menyertai dalam Lelaki Glitter pemain bass.

Contact Glitter Men

For Song

Catatan popular daripada blog ini

GOLDEN SERIES - M.A.Y - Ziet Giest/Wira Cyborg

Kumpulan M.A.Y ialah sebuah kumpulan Heavy Metal/Hard Rock yang aktif di Malaysia semenjak pertengahan 1980-an. Kumpulan ini membawakan lagu-lagu berbahasa Melayu.
Kumpulan M.A.Y ditubuhkan pada 1986 oleh 4 orang anak muda daripada kampung Manjoi, Ipoh, Perak Malaysia yang mengikuti langkah S.Y.J dengan menubuhkan sebuah kumpulan muzik aliran Heavy Metal. Nama M.A.Y diambil sempena pangkal huruf nama timang-timangan keempat-empat mereka iaitu 'M' bagi nama Mus (Mustaffa Din) dan Man (Sharip), 'A' bagi Abu (Nasir) dan 'Y' bagi Yus (Mohktar).
Album pertama May diterbitkan sendiri mereka pada tahun 1987 berjudul 'Dilema'. Sebelum 'Dilema', May ada merakamkan sebuah album mini 'Juara Juara Rock' yang mengabdikan enam lagu. Lagu popular bagi album tersebut ialah 'Derita Bangsa', 'Bayangan Hidup' dan Sketsa Sebuah Cinta'. Bagi album 'Dilema', lagu hits adalah 'Ku Dalam Dilema', 'Sketsa Sebuah Cinta&…

GOLDEN SERIES - Febians - 1989 - 1001 Malam

Kumpulan D'Febians merupakan sebuah kumpulan pemuzik
dan penyanyi Heavy Metal/Hard Rock Malaysia yang mula dikenali ramai
semenjak tahun 1983 setelah menyertai "Juara Rock 1983". Di angotai oleh Nasabandi Jumat(Vokalis) , Aziz Mohamad (Gitar) , Sufian Samiran (Gitar), Harun Rahman (Bass) dan Shamsuri Tahir (Drum)
Pada pertengahan tahun '80an ('86-'88), kumpulan ini menukarkan nama kepada Febians.
Kumpulan ini menyampaikan lagu dalam Bahasa Melayu.
band ini sempat merakamkan beberapa album pada waktu itu    D'Febians (1988) , 1001 Malam (1989) , Satu Antara Sejuta (1991) , Lang Buana (1994)
    dan kompilasi Keunggulan Febians (2007) kumpulan ini berpecah akibat
sesuatu masalah tidak dapat dielakkan. Pusat Studio utama mereka pada masa itu ialah di Johor Bahru.
Syarikat berkenaan telah pun tutup  Selepas berpecah  Nashabandi (vocalist) telah menubuhkan
Kumpulan Amuk...


1001 Malam 1. Febians - 1001 Malam (4:52)
2. Febians - Rumie Dan Julie (4:19)
3.…

GOLDEN SERIES - SOFEA Legendary Malaysian Heavy Metal.

SYJ band originally from the ` Ex - December ' which also established by Syed Yusof Jamalulail ( at that time he was a member of the traffic police in Ipoh ) . It changed to the name ` SYJ ' in 1978 . The original members ` SYJ ' 1978 consists of Halim ( guitar and keyboard) , Fat Man ( bass ) , Pak Su Nor (drums - later replaced by  Din Urko) and Hamidi ( Flute ) . Female singer Rohana Kassim .

SOFEA initially established by the late Syed Yusuf Jamalulail otherwise known as " Pak syed " with SYJ name in 1983 in Kampung Manjoi Ipoh, Perak . During the SYJ just playing weddings homes only. At that time, the original vocalist Amir SYJ'86 not he taken when vocalist audition for this group . Amir joined SYJ in 1985 . Pak Syed 's house when only a jamming studio . SYJ original singer has already retreated away from SYJ .

In 1986 , SYJ'86 has joined the Battle of the Bands competition organized by Ali Bakar . At that time, the manager is Syed Yusuf Jamalul…