Langkau ke kandungan utama

Interview Bersama Breakout (Brazil)
MadMaxMetal |  Saya ingin mulakan dengan mengucapkan terima kasih kepada anda untuk mengambil masa beberapa hari anda untuk menjawab beberapa soalan untuk saya.
Fabs | Tiada masalah! Untuk Mad Max Metal adalah satu penghormatan untuk memberikan satu temu bual.
Bagi mereka yang tidak pernah mendengar Breakout sebelum ini.anda boleh membuat pengenalan tentang band ini, dan memberitahu kami tentang pengaruh anda?
Breakout diasaskan pada tahun 2010-an oleh ahli: Maíra Oliveira (Vocal), Fabs (Guitar), Alfredo (Guitar) (past member), Carlos Butler (Bass) e Lucas Borges (Drum). Setelah menjadi sebagai band muzik kami banyak pengaruh seperti as Blacklace, Judas Priest, Ufo, Messiah Force, Sortilège, Gravestone, Y&T , Hellion,  Crossfire, NWOBHM...  ringkasan seperti: Heavy Metal 70-an / 80-an. Band ini bertujuan untuk menjaga hidupkan api HEAVY METAL  80-an, memulihkan bukan sahaja bunyi, tetapi juga kelihatan Pakaian dan sikap yg telah lama dilupakan.

Mengapa Breakout memilih untuk bermain gaya Heavy Metal? dan berapa banyak jalur Heavy Metal di negara anda?

The BREAKOUT memutuskan untuk bermain Heavy Metal kerana ia adalah apa yang kita nikmati dari pra-remaja sehingga hari ini; bernafas, merasa dan mengapa kita hidup! Di atas kita mempunyai band, kita Headbangers badan dan jiwa. Di Brazil terdapat BANYAK band Heavy Metal seperti SHOCKBREAKER, NOSFERATU, RIDER, PORTAS NEGRAS, WITHKROSS, SÜBMITT , etc..  Walaupun kita mempunyai banyak band yang kompeten di Brazil, tetapi negara kita masih tidak menghargai  gaya muzik ini, Heavy Metal Brazil adalah 100% Underground..
Apakah  keseluruhan konsep Breakout bermakna kepada anda secara peribadi?
The BREAKOUT tentang apa yang berlaku kepada kita secara harian, mengenai kepentingan dan tanggungjawab untuk membuat pilihan, impian, mencapai perkara melalui kerja keras ... Jenis Muzik bahawa saya mendengar dalam kedua-dua hari keras sebagai hari gembira.

Apa perbezaan dan persamaan mempunyai jalur Heavy Metal dalam tahun 80-an dan sekarang? Bagaimana  kejadian dibangunkan semasa 20 tahun?
Saya fikir band semasa adalah seperti yang kompeten sebagai bekas dan bukan band lama sepatutnya TIADA (tetapi sudah tentu kita menghormati mereka).Soalan ini adalah rumit haha, kerana saya masih seorang kanak-kanak pada tahun 80-an dan tidak mengikuti haha ... tetapi saya fikir ia bergantung banyak negara, di sini di Brazil terdapat Diktator Tentera oleh contoh musim ini! Bahagian perkara-perkara yang lebih baik hari ini kerana terdapat begitu banyak radikalisme dan internet membantu banyak, di sisi lain, perkara-perkara yang begitu mudah bahawa ramai orang tidak tahu nilai senario ini dan datang kepada posers banyak dalam senario ini!

Apa yang anda fikir semua Heavy Metal lama / Hard Rock band reuniting? Adakah band kegemaran anda dari tahun 80-an bersatu lagi?
 Yeah! Accept dan Raven adalah band kegemaran saya tahun 80-an ... dan aktif.

Adakah anda minat untuk bermain konsert di Asia?
Sesungguhnya haha! kami berharap bahawa satu hari beberapa penganjur menjemput kita untuk pergi ke Asia, ia akan menjadi sangat menarik.

Pernahkah anda bermain dengan mana-mana band besar Metal ? Jika ya, bagaimana pengalaman itu?
Guy, kita tidak mempunyai pengalaman itu, tetapi harus sangat baik!


Ia telah lama sejak album pertama anda. Anda telah menulis lagu baru kebelakangan ini? Adakah ia terlalu awal untuk mengatakan rancangan seterusnya anda? Dan apa-apa rancangan lain untuk masa depan?
 Dalam Benar, kita berada dalam proses rakaman album pertama kami, yang akan keluar pada tahun 2013, manakala tidak selesai rakaman, kita mengarang hampir haha harian, kita mempunyai banyak lagu-lagu yang hanya apabila kita membacakan (yang tahu?) album Kedua haha!

Adakah terdapat merancangkan tour dalam masa terdekat? Apakah tempat yang anda ingin melawat?
Kami tidak mempunyai rancangan pada masa ini, kita memberi tumpuan kepada album pertama (satu perkara pada satu masa!)Kemudian kita ingin untuk memenuhi seluruh benua kita, Eropah, Asia, DUNIA jika kita boleh!
Terima kasih untuk jawapan anda! Berikan kata-kata akhir?
Terima kasih untuk peluang dan banyak kejayaan dengan Mad Max Metal dan Nuclear Strikes!
untuk mengetahui Breakout lebih lanjut sila layari di sini 


Terima kasih kepada semua yang membantu kita dalam beberapa cara, dan melihat anda di suatu tempat di jalan raya. BYE!

CONTACT BREAKOUT


breakoutcontato@gmail.com


Catatan popular daripada blog ini

GOLDEN SERIES - M.A.Y - Ziet Giest/Wira Cyborg

Kumpulan M.A.Y ialah sebuah kumpulan Heavy Metal/Hard Rock yang aktif di Malaysia semenjak pertengahan 1980-an. Kumpulan ini membawakan lagu-lagu berbahasa Melayu.
Kumpulan M.A.Y ditubuhkan pada 1986 oleh 4 orang anak muda daripada kampung Manjoi, Ipoh, Perak Malaysia yang mengikuti langkah S.Y.J dengan menubuhkan sebuah kumpulan muzik aliran Heavy Metal. Nama M.A.Y diambil sempena pangkal huruf nama timang-timangan keempat-empat mereka iaitu 'M' bagi nama Mus (Mustaffa Din) dan Man (Sharip), 'A' bagi Abu (Nasir) dan 'Y' bagi Yus (Mohktar).
Album pertama May diterbitkan sendiri mereka pada tahun 1987 berjudul 'Dilema'. Sebelum 'Dilema', May ada merakamkan sebuah album mini 'Juara Juara Rock' yang mengabdikan enam lagu. Lagu popular bagi album tersebut ialah 'Derita Bangsa', 'Bayangan Hidup' dan Sketsa Sebuah Cinta'. Bagi album 'Dilema', lagu hits adalah 'Ku Dalam Dilema', 'Sketsa Sebuah Cinta&…

GOLDEN SERIES - Febians - 1989 - 1001 Malam

Kumpulan D'Febians merupakan sebuah kumpulan pemuzik
dan penyanyi Heavy Metal/Hard Rock Malaysia yang mula dikenali ramai
semenjak tahun 1983 setelah menyertai "Juara Rock 1983". Di angotai oleh Nasabandi Jumat(Vokalis) , Aziz Mohamad (Gitar) , Sufian Samiran (Gitar), Harun Rahman (Bass) dan Shamsuri Tahir (Drum)
Pada pertengahan tahun '80an ('86-'88), kumpulan ini menukarkan nama kepada Febians.
Kumpulan ini menyampaikan lagu dalam Bahasa Melayu.
band ini sempat merakamkan beberapa album pada waktu itu    D'Febians (1988) , 1001 Malam (1989) , Satu Antara Sejuta (1991) , Lang Buana (1994)
    dan kompilasi Keunggulan Febians (2007) kumpulan ini berpecah akibat
sesuatu masalah tidak dapat dielakkan. Pusat Studio utama mereka pada masa itu ialah di Johor Bahru.
Syarikat berkenaan telah pun tutup  Selepas berpecah  Nashabandi (vocalist) telah menubuhkan
Kumpulan Amuk...


1001 Malam 1. Febians - 1001 Malam (4:52)
2. Febians - Rumie Dan Julie (4:19)
3.…

GOLDEN SERIES - SOFEA Legendary Malaysian Heavy Metal.

SYJ band originally from the ` Ex - December ' which also established by Syed Yusof Jamalulail ( at that time he was a member of the traffic police in Ipoh ) . It changed to the name ` SYJ ' in 1978 . The original members ` SYJ ' 1978 consists of Halim ( guitar and keyboard) , Fat Man ( bass ) , Pak Su Nor (drums - later replaced by  Din Urko) and Hamidi ( Flute ) . Female singer Rohana Kassim .

SOFEA initially established by the late Syed Yusuf Jamalulail otherwise known as " Pak syed " with SYJ name in 1983 in Kampung Manjoi Ipoh, Perak . During the SYJ just playing weddings homes only. At that time, the original vocalist Amir SYJ'86 not he taken when vocalist audition for this group . Amir joined SYJ in 1985 . Pak Syed 's house when only a jamming studio . SYJ original singer has already retreated away from SYJ .

In 1986 , SYJ'86 has joined the Battle of the Bands competition organized by Ali Bakar . At that time, the manager is Syed Yusuf Jamalul…