Langkau ke kandungan utama

Interview BRAVE (Brazil)

d  Saya ingin mulakan dengan mengucapkan terima kasih kepada anda untuk mengambil masa beberapa hari anda untuk menjawab beberapa soalan untuk saya..
  - Bagi mereka yang tidak pernah mendengar muzik "Brave" ... anda boleh membuat pengenalan kepada kami, dan memberitahukami tentang pengaruh anda?
"BRAVE" telah ditubuhkan pada tahun 1998 di bandar Itu negeri São Paulo - Brazil. Dengan cadangan untuk bermain Heavy Metal  dengan tema zaman pertengahan. Pengaruh "BRAVE" adalah selaras dengan kuasa Metal tradisional seperti  Manowar , Rage, Accept, Grave Digger, Mercyful Fate, King Diamond, Exciter, Saxon, Judas Priest, Iron Maiden ..

 - Mengapa "Brave" pilih bermain gaya Heavy Metal? dan berapa banyak jalur Heavy Metal di negara anda?
 "BRAVE" memilih untuk bermain Heavy Metal kerana ia adalah gaya yang didorong oleh semangat, oleh bangsa, dan kerana gaya muzik yang peminat setia kepada kebenaran, Tanpa orang ramai tidak akan muzik Heavy Metal meluas atau oleh kejayaan ., apa yang menarik kita adalah berbeza dan adalah lebih baik .. Dan ia adalah perbezaan ini yang kita bertemu .. Di negara saya terdapat banyak band Heavy Metal, tempat kelahiran tidak begitu kuat, bagaimanapun adalah sangat proliferates, di sini di band terkenal di dunia besar Brazil seperti  Sepultura, sarcophagus CREEK, VIPER, SHAMAN, TORTURE SQUAD, KRISIUN dan sebagainya.. 
- Apakah konsep keseluruhan Brave  bermakna kepada anda secara peribadi?
 "BRAVE" kepada saya, adalah semua .. adalah minat saya, impian saya perlahan-lahan menyedari ini, hari ini saya 33 tahun, tetapi sejak zaman kanak-kanak saya bermimpi satu hari untuk menjadi sebahagian daripada band yang hebat dan kini saya lakukan peribadi dan profesional. "BRAVE" sekarang, tanpa sebarang keraguan, adalah kerja saya dan kehidupan saya ..

- Apa perbezaan dan persamaan Heavy Metal band dalam tahun 80-an dan sekarang?  Bagaimana kejadian dibangunkan semasa 20 tahun telah tiada?
 Perbezaannya ialah bahawa pada tahun 80-an ia adalah lebih difícel kedua-dua pendedahan, sebagai pembakaran pergerakan, promosi, dll dan cakera. Bagaimanapun di kalangan semua masalah orang ramai adalah lebih kuat dan lebih setia .. Dan kini telah band Heavy Metal, segala-galanya adalah lebih mudah dengan "klik" anda mendedahkan band seluruh dunia Band, umur digital telah memudahkan penyebaran dan promosi band, tetapi dia membawa gaya hidup sedentari dan menunjukkan telah mendapat semakin kosong, kerana antara anda membeli cakera, atau pergi ke beberapa event   .. Dengan internet anda boleh lakukan semua ini tanpa meninggalkan rumah, di hadapan komputer .. Dan yang akhirnya merosakkan kerja kerja band kini..

- Apa pendapat anda tentang band lama membuat Renion? Dan apakah band pilihan anda?
 Saya fikir ia adalah indah, dan saya amat gembira apabila saya mendengar bahawa beberapa band Metal atau Heavy Metal yang berpisah pada masa lalu datang kembali .. Kerana ia membuktikan bahawa gaya kita nikmati ini .. lebih hidup dan kuat berbanding sebelum ini.
- kamu berminat untuk bermain konsert di  Asia?
 Ya, ia akan menjadi satu pengalaman yang indah untuk "BRAVE" untuk pelancongan di Asia untuk Asia rakan-rakan kita .. Mungkin satu hari nanti impian ini tidak akan berlaku .. Ia akan menjadi satu penghormatan besar bagi kami .. 

- Pernahkah anda bermain dengan mana-mana band Heavy Metal Besar dalam dan luar Negara ? Jika ya, bagaimana pengalaman itu?
 Ya, kami bermain pada tahun 2010 dengan Enchanter U.S , dan juga dengan Split Heaven Mexico , dan kini hari terakhir Januari 12, 2013 bersama Skull Fist  dari Kanada .. Dan ia adalah satu pengalaman yang unik dan indah telah mendebarkan peringkat pisah dengan band besar seperti ini ..


- Sudah beberapa waktu sejak album pertama mereka. Anda telah menulis muzik baru akhir-akhir ini? Ia terlalu awal untuk mengatakan untuk rancangan seterusnya anda? dan apa-apa rancangan lain untuk masa depan?
 Kami hanya mengeluarkan album " The Last Battle " pada bulan Ogos 2012. Dan juga klip video kini dikeluarkan pada akhir Januari 2013. Kami benar-benar didedikasikan untuk penyebaran kerja baru kami .. Lanjut adalah jelas bahawa kita boleh merancang untuk masa depan album baru ..


- Adakah terdapat rancangan untuk membuat tour didalam masa terdekat? Apakah tempat yang anda ingin melawati?
 Terdapat rancangan ya, lawatan masa depan. Dan ia akan menjadi indah untuk "BRAVE" boleh bermain di Asia dan Eropah ..

- Terima kasih untuk jawapan anda! berikan kata kata terakhir untuk pembaca.?
 Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada anda dari Metal Max Mad, secara kebetulan, ruang yang diberikan kepada kita, dan untuk semua sokongan anda telah memberikan kita. Juga terima kasih banyak kepada abang Logam Rex Strike dan semua ahli Band "Nuclear Strikes" dan semua peminat "BRAVE" di Malaysia, di seluruh Asia dan seluruh dunia .. Thank you all .. 

BRAVE - The Last Battle (OFFICIAL MUSIC VIDEO HD)


BRAVE Link

http://www.facebook.com/BravePowerMetal

http://www.myspace.com/bravepowermetal

http://www.reverbnation.com/bravepowermetal

https://twitter.com/bravepowermetal
Catatan popular daripada blog ini

GOLDEN SERIES - M.A.Y - Ziet Giest/Wira Cyborg

Kumpulan M.A.Y ialah sebuah kumpulan Heavy Metal/Hard Rock yang aktif di Malaysia semenjak pertengahan 1980-an. Kumpulan ini membawakan lagu-lagu berbahasa Melayu.
Kumpulan M.A.Y ditubuhkan pada 1986 oleh 4 orang anak muda daripada kampung Manjoi, Ipoh, Perak Malaysia yang mengikuti langkah S.Y.J dengan menubuhkan sebuah kumpulan muzik aliran Heavy Metal. Nama M.A.Y diambil sempena pangkal huruf nama timang-timangan keempat-empat mereka iaitu 'M' bagi nama Mus (Mustaffa Din) dan Man (Sharip), 'A' bagi Abu (Nasir) dan 'Y' bagi Yus (Mohktar).
Album pertama May diterbitkan sendiri mereka pada tahun 1987 berjudul 'Dilema'. Sebelum 'Dilema', May ada merakamkan sebuah album mini 'Juara Juara Rock' yang mengabdikan enam lagu. Lagu popular bagi album tersebut ialah 'Derita Bangsa', 'Bayangan Hidup' dan Sketsa Sebuah Cinta'. Bagi album 'Dilema', lagu hits adalah 'Ku Dalam Dilema', 'Sketsa Sebuah Cinta&…

GOLDEN SERIES - Febians - 1989 - 1001 Malam

Kumpulan D'Febians merupakan sebuah kumpulan pemuzik
dan penyanyi Heavy Metal/Hard Rock Malaysia yang mula dikenali ramai
semenjak tahun 1983 setelah menyertai "Juara Rock 1983". Di angotai oleh Nasabandi Jumat(Vokalis) , Aziz Mohamad (Gitar) , Sufian Samiran (Gitar), Harun Rahman (Bass) dan Shamsuri Tahir (Drum)
Pada pertengahan tahun '80an ('86-'88), kumpulan ini menukarkan nama kepada Febians.
Kumpulan ini menyampaikan lagu dalam Bahasa Melayu.
band ini sempat merakamkan beberapa album pada waktu itu    D'Febians (1988) , 1001 Malam (1989) , Satu Antara Sejuta (1991) , Lang Buana (1994)
    dan kompilasi Keunggulan Febians (2007) kumpulan ini berpecah akibat
sesuatu masalah tidak dapat dielakkan. Pusat Studio utama mereka pada masa itu ialah di Johor Bahru.
Syarikat berkenaan telah pun tutup  Selepas berpecah  Nashabandi (vocalist) telah menubuhkan
Kumpulan Amuk...


1001 Malam 1. Febians - 1001 Malam (4:52)
2. Febians - Rumie Dan Julie (4:19)
3.…

GOLDEN SERIES - SOFEA Legendary Malaysian Heavy Metal.

SYJ band originally from the ` Ex - December ' which also established by Syed Yusof Jamalulail ( at that time he was a member of the traffic police in Ipoh ) . It changed to the name ` SYJ ' in 1978 . The original members ` SYJ ' 1978 consists of Halim ( guitar and keyboard) , Fat Man ( bass ) , Pak Su Nor (drums - later replaced by  Din Urko) and Hamidi ( Flute ) . Female singer Rohana Kassim .

SOFEA initially established by the late Syed Yusuf Jamalulail otherwise known as " Pak syed " with SYJ name in 1983 in Kampung Manjoi Ipoh, Perak . During the SYJ just playing weddings homes only. At that time, the original vocalist Amir SYJ'86 not he taken when vocalist audition for this group . Amir joined SYJ in 1985 . Pak Syed 's house when only a jamming studio . SYJ original singer has already retreated away from SYJ .

In 1986 , SYJ'86 has joined the Battle of the Bands competition organized by Ali Bakar . At that time, the manager is Syed Yusuf Jamalul…