Langkau ke kandungan utama

Interview With Metalmorfosis


- Saya ingin memulakan dengan mengucapkan terima kasih kepada Nick Banger Metalmorfosis Vocal/Guitar untuk mengambil masa daripada hari anda untuk menjawab beberapa soalan untuk saya 


 - Bagi mereka yang tidak pernah mendengar Metalmorfosis sebelum ... anda boleh membuat pengenalan
tentang band, dan memberitahu kita tentang pengaruh mereka?

N: hi Rex! ia adalah satu keseronokan untuk bercakap dengan anda! Well, i akan membuat cerita short.In 1989 saya (Nick Banger: vokal dan gitar) dan Steve Breaker (drum) membentuk band sekolah AGES.We MAD adalah Budak - budak yang telah cuba untuk bermain logam music.In 1993 kita berubah kita nama untuk Spectre dan kami mencatatkan tiga demo tapes.In 2003 kita dibangkitkan sebagai METALMORFOSIS. Pada tahun 2006 kita mengeluarkan vinil pertama kami dan pada masa yang sama Rekod Roller Tinggi menawarkan deal.Our rekod siaran seterusnya adalah "Mask of gold" 7 "dan "...through space ..and time"  on LP dan CD
Pengaruh kami adalah band yang kita dibesarkan mendengar dalam tahun 80-an: IRON MAIDEN,JUDAS PRIEST,ACCEPT,KING DIAMOND,BLACK SABBATH ... dan senarai ini akan diteruskan. Bagi saya kita bermain muzik Heavy Metal tulen mereka cara ia perlu dimainkan.

- Mengapa Metalmorfosis memilih untuk bermain gaya Heavy Metal? dan berapa banyak jalur Heavy Metal di dalam negara anda?

N: Jawapannya adalah sangat simple.We memilih untuk bermain muzik punca logam kami suka Ia hidup di hearts.We kami membesar dalam tahun 80-an dengan bunyi ini dan bagi saya ia adalah cara life.Greece sedih tidak mempunyai tradisi dalam perjalanan music.Of metal sebenar ada band 80-an yang berjaya melepaskan beberapa album dan sehingga hari ini Greece mempunyai banyak band logam di sana sini.

- Apakah konsep Metalmoforsis keseluruhan bermakna kepada anda secara peribadi?

N: Anda amat bermakna pelarian dari tempat kejadian tanah Well, saya tahu bahawa album baru kami telah sangat hangat yang diterima daripada metalheads seluruh Eropah globe.In diedarkan oleh Nuclear Blast records supaya semua orang boleh mencari album dan membeli it.But juga? pengedar kecil yang diimport album yang menjadikan ia boleh didapati di kebanyakan negara di dunia! Terdapat minat yang kukuh dan jualan di Brazil dan kami mendapat banyak peminat di daerah-daerah Amerika Selatan! Tiada yang lebih saya boleh minta daripada cinta peminat kami di sana!

- Apakah perbezaan dan persamaan yang mempunyai jalur heavy metal dalam tahun 80-an dan mempunyai satu sekarang? Bagaimanakah kejadian yang dibangunkan ketika ini 20 tahun?

N: Hmm, question.There sukar ada perbandingan antara tahun 80-an tempat kejadian metal dan scene.If metal hari ini anda bertanya terutama untuk mengetahui tentang Yunani scene.kamu tahu, 13 tahun yang lalu saya telah membuat siasatan tentang muzik metal tahun 80-an di setiap negara di dunia dan keputusan yang berbeza-beza dari negara ke negara dan keadaan dan masa yang mereka hidup there.Here dalam tahun 80-an terdapat banyak kumpulan-kumpulan, sebahagian daripada mereka dibebaskan vinyls, konsert tempatan juga diatur sangat sering tetapi terdapat ada penyokong sebenar dan band tidak boleh muzik survive.Metal tidak begitu diterima baik oleh orang-orang Yunani. Saya masih kecil ketika itu tetapi dalam tahun 90-an apabila kami mencatatkan demo kami tiada label rekod di sini untuk menandatangani band metal sebenar dan hanya Death / Black Metal Stuff berjaya melepaskan albums.Really ia kasihan menyebabkan lagu-lagu kita masih bermain hari ini adalah lagu-lagu i menulis dalam pertengahan 90-an! dan ia kelihatan bahawa sekarang adalah masa yang sesuai untuk us.Anyway perkara yang pasti adalah agak lebih baik pada masa kini, kita hidup pada tahun 2013 dan tidak 1983.There adalah internet percuma dan semua orang boleh melakukan perkara sendiri dan mengiklankan music.But beliau jika anda bertanya kepada saya, perkara di sini pada logam "tempat kejadian" telah, sedang dan akan sentiasa menjadi buruk sekali. Tiada apa-apa lagi untuk menambah!

- Apa pendapat anda band lama reunion kembali, apakah band kekemaran anda??

N: Saya mempunyai banyak band kegemaran dari tahun 80-an yang dikeluarkan 2-3 LPS dan membubarkan, tetapi benar-benar perkara reuniting ini benar-benar pisses saya kira daripada membuat saya gembira Malah beberapa pemuzik yang selepas 25 tahun mengambil keputusan untuk mengembalikan semula kerana mereka tidak menjadi. bintang rock tahun 80-an dan kini mereka bertanya ini dalam cara yang kurang ajar kepada dipuji, ia adalah satu perkara penghinaan shame.This saya sebagai peminat logam dan mereka tidak menghormati saya lagi. Saya sentiasa suka untuk mendengar vinil lama daripada melihat hidup hantu past.Unless ada sebab tulen untuk cinta muzik logam dan apa-apa lagi.

- Dan Adakah anda minat untuk bermain konsert di Asia?

N: KURSUS! kami ingin bermain hidup di mana-mana tempat di dunia walaupun untuk 1 peminat sebenar! Dan adalah impian menjadi kenyataan untuk bermain di sana dan memenuhi semua rakan-rakan kami di orang! Saya berharap bahawa kita boleh mempunyai barisan yang mantap dan boleh membuat beberapa rancangan di luar Greece.

- Adakah anda pernah bermain dengan mana-mana band metal yang besar? Jika ya, bagaimana pengalaman itu?

N: Nah, dalam persembahan live rasmi pertama kami sebagai METALMORFOSIS kita dibuka untuk BROCAS HELM yang besar dari Amerika Syarikat! Sebuah band yang saya ikuti sejak 1990 dan ima besar peminat muzik mereka, suasana hebat, mereka sangat mesra kepada kami dan mereka tahu tentang kami dan muzik kami juga! Kali Hebat! Kemudian kita dibuka untuk NWOBHM legenda band penawar ! Juga baik dan sopan Bab! Tetapi menunjukkan terbaik yang pernah kita berikan apabila kami bermain dengan tindakan tempatan, ada neraka di kelab!

- Ia telah lama sejak album pertama anda. Adakah anda telah menulis lagu baru sejak kebelakangan ini? Adakah ia terlalu awal untuk menyatakan pelan anda yang seterusnya? dan mana-mana lain-lain rancangan untuk masa depan?

N: Saya dalam lagu-lagu lama saya deposit dari pita demo 90-an kita dan kita boleh merakam sekurang-kurangnya 2 lagi album dengan lagu-lagu lama Sesungguhnya ini atau tahun depan kita akan memulakan rakaman tetapi pada ketika ini Greece berada dalam krisis kewangan dan ini! membuat perkara yang perkara-perkara yang ingin lebih difficult.I adalah berbeza dan kita boleh bermain hidup dan merakam lebih kerap.

- Adakah terdapat melawat rancangan dalam masa terdekat? Apa tempat-tempat yang anda ingin untuk melawat?

N: Kami mempunyai jemputan untuk bermain beberapa festival luar Greece tetapi malangnya kita tidak mempunyai garis stabil dan ini menjadikan ia impossible.We sentiasa mempunyai nasib malang ini dengan ahli-ahli kumpulan memberi keutamaan kepada kehidupan peribadi mereka dan bukannya band.I berharap bahawa pada satu ketika ini akan berubah dan METALMORFOSIS akan dapat memainkan hidup di mana-mana! Bagi saya tempat yang tidak penting, saya ingin bermain hidup di mana-mana di dunia walaupun untuk 1 peminat! Malaysia adalah tempat yang bagus untuk bermain hidup dan dengan saudara band NUCLEAR STRIKES kita mudah-mudahan kita boleh membuat ia sebenar pada satu ketika di masa depan!

- Terima kasih untuk jawapan anda! Mana-mana perkataan akhir?

N: Terima kasih kerana memberi saya dan METALMORFOSIS peluang yang akan dibentangkan melalui Webzine anda Kami tabik semua peminat dan rakan-rakan kami di sana metalheads boleh menyemak laman facebook kami dan berasa bebas untuk menghubungi kami!. Bang HEADZ dan METAL ANDA ON!

OFFICIAL METALMORFOSIS VIDEO

Contact Metalmorfosis

Catatan popular daripada blog ini

GOLDEN SERIES - M.A.Y - Ziet Giest/Wira Cyborg

Kumpulan M.A.Y ialah sebuah kumpulan Heavy Metal/Hard Rock yang aktif di Malaysia semenjak pertengahan 1980-an. Kumpulan ini membawakan lagu-lagu berbahasa Melayu.
Kumpulan M.A.Y ditubuhkan pada 1986 oleh 4 orang anak muda daripada kampung Manjoi, Ipoh, Perak Malaysia yang mengikuti langkah S.Y.J dengan menubuhkan sebuah kumpulan muzik aliran Heavy Metal. Nama M.A.Y diambil sempena pangkal huruf nama timang-timangan keempat-empat mereka iaitu 'M' bagi nama Mus (Mustaffa Din) dan Man (Sharip), 'A' bagi Abu (Nasir) dan 'Y' bagi Yus (Mohktar).
Album pertama May diterbitkan sendiri mereka pada tahun 1987 berjudul 'Dilema'. Sebelum 'Dilema', May ada merakamkan sebuah album mini 'Juara Juara Rock' yang mengabdikan enam lagu. Lagu popular bagi album tersebut ialah 'Derita Bangsa', 'Bayangan Hidup' dan Sketsa Sebuah Cinta'. Bagi album 'Dilema', lagu hits adalah 'Ku Dalam Dilema', 'Sketsa Sebuah Cinta&…

GOLDEN SERIES - Febians - 1989 - 1001 Malam

Kumpulan D'Febians merupakan sebuah kumpulan pemuzik
dan penyanyi Heavy Metal/Hard Rock Malaysia yang mula dikenali ramai
semenjak tahun 1983 setelah menyertai "Juara Rock 1983". Di angotai oleh Nasabandi Jumat(Vokalis) , Aziz Mohamad (Gitar) , Sufian Samiran (Gitar), Harun Rahman (Bass) dan Shamsuri Tahir (Drum)
Pada pertengahan tahun '80an ('86-'88), kumpulan ini menukarkan nama kepada Febians.
Kumpulan ini menyampaikan lagu dalam Bahasa Melayu.
band ini sempat merakamkan beberapa album pada waktu itu    D'Febians (1988) , 1001 Malam (1989) , Satu Antara Sejuta (1991) , Lang Buana (1994)
    dan kompilasi Keunggulan Febians (2007) kumpulan ini berpecah akibat
sesuatu masalah tidak dapat dielakkan. Pusat Studio utama mereka pada masa itu ialah di Johor Bahru.
Syarikat berkenaan telah pun tutup  Selepas berpecah  Nashabandi (vocalist) telah menubuhkan
Kumpulan Amuk...


1001 Malam 1. Febians - 1001 Malam (4:52)
2. Febians - Rumie Dan Julie (4:19)
3.…

GOLDEN SERIES - SOFEA Legendary Malaysian Heavy Metal.

SYJ band originally from the ` Ex - December ' which also established by Syed Yusof Jamalulail ( at that time he was a member of the traffic police in Ipoh ) . It changed to the name ` SYJ ' in 1978 . The original members ` SYJ ' 1978 consists of Halim ( guitar and keyboard) , Fat Man ( bass ) , Pak Su Nor (drums - later replaced by  Din Urko) and Hamidi ( Flute ) . Female singer Rohana Kassim .

SOFEA initially established by the late Syed Yusuf Jamalulail otherwise known as " Pak syed " with SYJ name in 1983 in Kampung Manjoi Ipoh, Perak . During the SYJ just playing weddings homes only. At that time, the original vocalist Amir SYJ'86 not he taken when vocalist audition for this group . Amir joined SYJ in 1985 . Pak Syed 's house when only a jamming studio . SYJ original singer has already retreated away from SYJ .

In 1986 , SYJ'86 has joined the Battle of the Bands competition organized by Ali Bakar . At that time, the manager is Syed Yusuf Jamalul…