Langkau ke kandungan utama

ANNIHILATOR RELEASE 14TH STUDIO ALBUM, 'FEAST'
annihilatorLegenda Metal Kanada  Annihilator sedang menyiapkan diri untuk studio cd # 14, hanya bertajuk ' Feast, yang akan dikeluarkan pada 26 Ogos 2013 melalui label UDR

Sembilan jenama trek baru. Deluxe versi ECO-book juga akan menampilkan CD Bonus 15 lagu ... sejumlah besar daripada 24 lagu dalam satu pakej - dengan penutup 3D!

Jeff Waters dan company tear melalui setiap keluaran dengan jujur, kuasa dan tenaga, bersama-sama dengan kemahiran teknikal yang sangat baik, memberikan dunia Metal campuran yang paling menarik daripada yang besar, riffs metal dengan idea lagu yang sempurna dan beberapa mencari solo legenda sebagai aising pada kek. Itulah sebabnya Jeff dan Annihilator telah menjadi pengaruh besar kepada banyak Metal yang terkenal dan pemuzik di seluruh dunia.Malah, banyak, berjaya membuat pemuzik dan bukan Metal, Waters and Co sebagai pengaruh dalam kerjaya mereka. Lawatan dengan semua orang dari Judas Priest untuk Pantera untuk Trivium, serta berpuluh-puluh headlining pelancongan dan perayaan-perayaan di seluruh dunia telah berlaku stabil sejak tahun 1989 untuk band ini, tidak lain kerana permintaan bagi band ini tidak pernah berakhir.

Annihilator telah disebut-sebut sebagai salah satu yang terbaik tindakan hidup dalam muzik Metal. High-end musicianship, bermain tight dan bertenaga dan menyeronokkan adalah apa yang pemuda dikenali. Muzik mereka? Jujur melodi thrash dan Heavy Metal, digabungkan dengan kesan blues, klasik dan jazz. , ada juga beberapa death dan punk di sana, juga.

Annihilator adalah band yang terbesar terjual di Kanada Heavy / thrash band Metal dalam sejarah Kanada dengan hampir dua juta unit dijual. Kata Waters: "Kami benar-benar adalah antara beberapa kumpulan-kumpulan yang mempunyai sejarah yang panjang, yang sentiasa melambai bendera untuk kejujuran, ketulusan dan ketabahan dalam kategori ini keras pinggir muzik."


 TRACK LISTING:
01. Deadlock
02. No Way Out
03. Smear Campaign
04. No Surrender
05. Wrapped
06. Perfect Angel Eyes
07. Demon Code
08. Fight The World
09. One Falls, Two Rise

BONUS DISC 'RE-KILL':
01. Fun Palace
02. Alison Hell
03. King Of The Kill
04. Never, Neverland
05. Set The World On Fire
06. Welcome To Your Death W.T.Y.D.
07. Nozone
08. Bloodbath
09. 21
10. Stonewall
11. Ultra Motion
12. Time Bomb
13. Refresh The Demon
14. Word Salad
15. Brain Dance

Live dates:

Sun 13th Oct 02 Academy, London, Islington
Mon 14th Oct NQ Manchester

Catatan popular daripada blog ini

GOLDEN SERIES - M.A.Y - Ziet Giest/Wira Cyborg

Kumpulan M.A.Y ialah sebuah kumpulan Heavy Metal/Hard Rock yang aktif di Malaysia semenjak pertengahan 1980-an. Kumpulan ini membawakan lagu-lagu berbahasa Melayu.
Kumpulan M.A.Y ditubuhkan pada 1986 oleh 4 orang anak muda daripada kampung Manjoi, Ipoh, Perak Malaysia yang mengikuti langkah S.Y.J dengan menubuhkan sebuah kumpulan muzik aliran Heavy Metal. Nama M.A.Y diambil sempena pangkal huruf nama timang-timangan keempat-empat mereka iaitu 'M' bagi nama Mus (Mustaffa Din) dan Man (Sharip), 'A' bagi Abu (Nasir) dan 'Y' bagi Yus (Mohktar).
Album pertama May diterbitkan sendiri mereka pada tahun 1987 berjudul 'Dilema'. Sebelum 'Dilema', May ada merakamkan sebuah album mini 'Juara Juara Rock' yang mengabdikan enam lagu. Lagu popular bagi album tersebut ialah 'Derita Bangsa', 'Bayangan Hidup' dan Sketsa Sebuah Cinta'. Bagi album 'Dilema', lagu hits adalah 'Ku Dalam Dilema', 'Sketsa Sebuah Cinta&…

GOLDEN SERIES - Febians - 1989 - 1001 Malam

Kumpulan D'Febians merupakan sebuah kumpulan pemuzik
dan penyanyi Heavy Metal/Hard Rock Malaysia yang mula dikenali ramai
semenjak tahun 1983 setelah menyertai "Juara Rock 1983". Di angotai oleh Nasabandi Jumat(Vokalis) , Aziz Mohamad (Gitar) , Sufian Samiran (Gitar), Harun Rahman (Bass) dan Shamsuri Tahir (Drum)
Pada pertengahan tahun '80an ('86-'88), kumpulan ini menukarkan nama kepada Febians.
Kumpulan ini menyampaikan lagu dalam Bahasa Melayu.
band ini sempat merakamkan beberapa album pada waktu itu    D'Febians (1988) , 1001 Malam (1989) , Satu Antara Sejuta (1991) , Lang Buana (1994)
    dan kompilasi Keunggulan Febians (2007) kumpulan ini berpecah akibat
sesuatu masalah tidak dapat dielakkan. Pusat Studio utama mereka pada masa itu ialah di Johor Bahru.
Syarikat berkenaan telah pun tutup  Selepas berpecah  Nashabandi (vocalist) telah menubuhkan
Kumpulan Amuk...


1001 Malam 1. Febians - 1001 Malam (4:52)
2. Febians - Rumie Dan Julie (4:19)
3.…

GOLDEN SERIES - SOFEA Legendary Malaysian Heavy Metal.

SYJ band originally from the ` Ex - December ' which also established by Syed Yusof Jamalulail ( at that time he was a member of the traffic police in Ipoh ) . It changed to the name ` SYJ ' in 1978 . The original members ` SYJ ' 1978 consists of Halim ( guitar and keyboard) , Fat Man ( bass ) , Pak Su Nor (drums - later replaced by  Din Urko) and Hamidi ( Flute ) . Female singer Rohana Kassim .

SOFEA initially established by the late Syed Yusuf Jamalulail otherwise known as " Pak syed " with SYJ name in 1983 in Kampung Manjoi Ipoh, Perak . During the SYJ just playing weddings homes only. At that time, the original vocalist Amir SYJ'86 not he taken when vocalist audition for this group . Amir joined SYJ in 1985 . Pak Syed 's house when only a jamming studio . SYJ original singer has already retreated away from SYJ .

In 1986 , SYJ'86 has joined the Battle of the Bands competition organized by Ali Bakar . At that time, the manager is Syed Yusuf Jamalul…